- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שטיינפלד נ' בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
23547-04-10
18.3.2013 |
|
בפני : רונית פינצ'וק אלט |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אשרת שטיינפלד |
: בנק דיסקונט למשכנתאות בע"מ |
| החלטה | |
החלטה
לפני בקשה של הנתבע (להלן: "המבקש") למחיקת כתב התביעה, בשל הפרת צו לגילוי מסמכים. לחילופין מבוקשת תקופה זהה לתקופה שניתנה בפועל לתובעת, היא המשיבה (להלן: "המשיבה") לשם הגשת תצהירי העדות הראשית מטעמה.
המבקש טוען כי המשיבה מזלזלת בהחלטות בית משפט ועד היום לא הגישה תצהיר גילוי מסמכים מטעמה.
עוד טוען המבקש כי המשיבה איחרה בהגשת תצהירי העדות הראשית מטעמה איחור של 9 חודשים, לאחר שהגישה בקשות לאורכות שונות ומשונות, תוך העלאת טענות לא נכונות.
המשיבה טוענת כי לא היה איחור בהתחשב באורכות שקיבלה ובהסכמות הצדדים למתן אורכות. עוד טוענת המשיבה כי כל המסמכים שגילויים התבקש גולו במסגרת תצהיר העדות הראשית מטעמה. לפיכך, לשיטתה, אין למבקש צורך בתצהיר גילוי מסמכים.
דיון והכרעה .
רק במקרים קיצוניים, בדלית ברירה ימחק בית המשפט כתב טענות של בעל דין בשל אי קיום החלטה בקשר עם הליכים מקדמיים המתקיימים בתובענה. ככלל, כל עוד שיש דרך לתקן את המעוות ולפצות את הצד שכנגד בתשלום הוצאות, אין מקום לנקוט בצעד דרסטי שכזה.
כך בענייננו. המשיבה אמנם אחרה בהגשת תצהירי העדות הראשית מטעמה, ובמצבר, הגישה את תצהירי העדות הראשית כאשר עמדה לרשותה תקופה של 9 חודשים. כמו כן, לא קיימה המשיבה את ההחלטה למסור למבקש תצהיר גילוי מסמכים. על מחדלים אלה ניתן לכפר בהחלטה נוספת אותה יש לקוות שהמשיבה תקיים, ובתשלום הוצאות, ואין מקום למחיקת כתב התביעה.
עם זאת אינני מקבלת את טענת המשיבה לפיה צירפה את המסמכים לתצהיר העדות הראשית ובכך התייתרה זכותו של המבקש לקבל ממנה תצהיר גילוי מסמכים. גם באופן מהותי לא בא המבקש על סיפוקו בקבלת תצהיר העדות הראשית עם המצורפים שכן על פי תקנות סדר הדין האזרחי התשמ"ד – 1984 (להלן: "התקנות") על המשיבה לפרט את המסמכים שברשותה ואלו שהיו ברשותה ועוד פרטים אשר יסייעו לו לנהל את הדיון ללא הפתעות, באופן הוגן ויעיל.
כמו כן, לכאורה אין סיבה להשהות את הגשת התצהירים על ידי המבקש למשך תשעה חודשים שכן המבקש אינו נזקק לפרק זמן זה.
לאור כל האמור לעיל אני קובעת כדלקמן:
המשיבה תמסור למבקש תצהיר גילוי מסמכים ערוך כדין על פי התקנות, תוך 21 יום.
לתצהיר יצורפו המסמכים.
המבקש יגיש תצהיר עדות ראשית מטעמו תוך 90 יום מקבלת תצהיר גילוי מסמכים בצירוף המסמכים, כאמור לעיל.
המשיבה תשלם למשיב הוצאות הבקשה ללא קשר לתוצאות התובענה בסך 1,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מהיום ועד למועד התשלום בפועל.
בנסיבות אלה, אין טעם לקיומה של ישיבת קדם המשפט שנועדה להתקיים על יסוד התצהירים ביום 21.3.13, והיא נדחית ליום 10.10.13 שעה 08:30.
ניתנה היום, ז' ניסן תשע"ג, 18 מרץ 2013, בהעדר הצדדים. התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
